Torsdag 19 september 2019 kl. 19.00. Ceciliakapellet.

Tagelonagel_web
Tagel & Nagel

Under säsongspremiären i Ceciliakapellet ger kammarmusikföreningen en konsert med Torbjörn Westman, violin och nyckelharpa och Eric Lammers, gitarr. Torbjörn har i många år spelat i Camerata Nordica och är även verksam som stråklärare vid Folkhögskolan och Oscarsgymnasiet. För några år sedan fick han Oskarshamns kommuns kulturpris.
Eric turnerar sedan länge som solo- och kammargitarrist och har en fin gitarrklass på Folkhögskolan. Han har varit ordförande i Svenska Gitarr- och Lutasällskapet och har även han uppburit ett kulturpris, av Vetlanda kommun.
Tagel & Nagel har under flera år spelat tillsammans i olika sammanhang, på konserter, i kyrkor, på äldreboenden och i skolor. De vill gärna spela utmanande repertoar, både för sig själva och för publiken. Den hittills enda utlandsturnén ägde rum 2013 då de var i Tyskland och Polen tillsammans med kören Cantores Calmarienses som Torbjörn leder.

Ur repertoaren:
Mihkel Kerem – Fyra kurdiska folksånger för nyckelharpa och gitarr
Mario Castelnuovo-Tedesco – Sonatina
Astor Piazzolla – Tangons historia
Niccolò Paganini – Sonater för violin och gitarr, Cantabile
Joaquin Nin – Suite Espagnol
Jo Knümann – Rumänisch
Antonio Vivaldi – Sonat för nyckelharpa och gitarr

För information och entrépriser: oskarshamnskammarmusikforening.se