mail-lm
Fredag 19 februari 2021 kl. 18.00. Valhall, Hultsfred. INSTÄLLD.

Fredag 19 februari 2021 kl. 18.00. Valhall, Hultsfred. INSTÄLLD.


Katarina Henryson, sång. Svante Henryson, cello

High and low, or in between

Katarina och Svante Henryson är två av Sveriges mest färgstarka musiker. Som en av grundarna av sånggruppen The Real Group, har Katarina varit med och skapat en unik ensemble. Efter 32 år med denna stilbildande supergrupp, ett stort antal skivor och tusentals konserter, valde hon att bli egen. Kärleken till jazz och folkmusik har alltid varit en utgångspunkt för henne, och hennes sångsätt har ett rakt och okonstlat uttryck som har beskrivits som “soulmadrigal”. Sedan 2016 arbetar hon bland annat med uppföranden som bäst kan beskrivas som performance-verk.

Svante är en av våra mest mångsidiga multimusiker som har hunnit med mycket. Efter en period som orkestermusiker och solobasist i Oslofilharmonien, breddade han sitt fält med både cello och elbas. I dag kan man höra honom spela elektrifierad cello tillsammans med klarinettisten Martin Fröst. Bland andra artister han arbetar med finns Elvis Costello, Anne Sofie von Otter, Steve Gadd, Jon Balke, Malena Ernman och Mats Bergström. Svante är ledamot av Kungl. Musikaliska Akademien, och har mottagit Nordiska Rådets Musikpris. Dessa musikers gemensamma repertoar har vuxit fram under lång tid och spänner över jazz, pop, folkton, indisk raga och ett stänk klassisk repertoar. Konserten vävs ihop av improviserande mellanspel.

ENTRE:
Medlemsavgiften är 150 kr. Entrépriset är 100 kr. per konsert för medlemmar
och 150 kr. för övriga. Medlemskort säljs i biljettkassan vid konserterna. Betalning kan ske kontant eller med Swish, 070-670 83 53. Heltidsstuderande har fri entré som vanligt. Följ oss på www.aspeland.info och facebook.