mail-lm
Söndag 15 mars 2020 kl. 16.00. Kulturskolans teater, Vimmerby.

Söndag 15 mars 2020 kl. 16.00. Kulturskolans teater, Vimmerby.

Salami2
KONSERTEN ÄR INSTÄLLD

Salam(i) och Cantores Calmariensis

Salam(i) är Länsmusikens egen grupp för världsmusik. Den består av Torbjörn Westman, nyckelharpa, fiol, sång, Per Drougge, fiol, altfiol, székibratsch, gardon, sång och David Werthén, kontrabas. 

I gruppen Salam(i) blandas tongångar, rytmer och instrument från flera länder, främst Sverige, Ungern, Tjeckien, Rumänien och Mellanöstern. I takt med att gruppen spelar musik från allt fler hörn av världen, har de valt att kalla sig Salam(i). Detta namn kan tolkas på olika sätt – och det är meningen. Salami betyder ”min fred” på arabiska.
Torbjörn Westman är anställd musiker på Länsmusiken och förutom Salam(i) är han verksam i Camerata Nordica. Torbjörn är också kördirigent för den blandade kören Cantores Calmariensis med tolv sångare från Kalmar och Oskarshamn. Per Drougge, träffade Torbjörn i Ungern i början av 90-talet, de båda har spelat ihop sedan dess, både folkmusik och klassiskt. Per Drougge är en riktig multimusiker, som virtuost växlar mellan instrumenten. Sedan några år tillbaka heter Salamis basist David Werthén. David kommer från Norrköping och är oerhört lyhörd och skicklig på sitt instrument.