Onsdag 8 april 2020 kl. 19.00. Gröna salen, Kalmar Slott.

Trio Zefyra -1
Trio Zefyra, horntrio

Medverkande:
Åshild Henriksen valthorn, Dan Almgren violin och Beniko Nakajima piano

Under säsongens avslutande konsert får vi uppleva tre lysande musiker. Åshilld är solohornist i Helsingborgs symfoniorkester, Dan är konsertmästare i densamma och Beniko är kammarmusiker.

Åshilld Henriksen är född i Norge. Hon studerade vid Norges Musikhögskola och “Musikhochschule Carl Maria von Weber” i Dresden. Åshilld anställdes som solohornist i Helsingborgs Symfoniorkester 1979. Hon har framträtt som solist med ett flertal norska orkestrar ‐ bl a med Filharmonien i Oslo och i Bergenfilharmonin. Tillsammans med Helsingborgs Symfoniorkester har hon framfört sex olika hornkonserter. 1994 vann Åshilld tredje pris vid den Nordiska Valthornstävlingen i Mikkeli i Finland. Förutom orkester och solo, spelar Åshilld kammarmusik och är fast medlem av Polluxensemblen. Senaste åren har Åshilld framträtt som solist och kammarmusiker i Japan, Tyskland, Danmark, Finland, USA och Ryssland.

Dan Almgren debuterade 1975, 14 år gammal, i Mendelsohns violinkonsert. Först med Stockholms Filharmoniska orkester och sedan med Själlands Symfoniorkester i Köpenhamn. 1980 blev han utvald att representera Sverige i den första Nordiska Biennalen i Köpenhamn.

Beniko Nakajima Almgren är född i Tokyo. Hon studerade piano vid Tohogakuen School of Music i Tokyo. Efter många års erfarenhet som ackompanist och kammarmusiker i Japan, blev hon 2005 antagen till solistklassen vid Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (DKDM). 2006 vann hon första pris i DKDM klaverkonkurrence och hon har mottagit flera stipendier. 2007 gjorde Beniko sin debutkonsert på DKDM, vilken sändes i Danmarks Radio P2. Från 2008 spelar hon regelbundet som orkesterpianist i Helsingborgs Symfoniorkester. Dessutom spelar hon som ackompanjatör och kammarmusiker i Sverige och Danmark.

Verk av J Ullén, E Grieg och J Brahms

Biljetter och övrig information: www.kammarmusikforeningenikalmar.se