mail-lm
Onsdag 18 mars 2020 kl. 19.00. Gröna salen, Kalmar Slott.

Onsdag 18 mars 2020 kl. 19.00. Gröna salen, Kalmar Slott.

Fredriksson_Svensson
KONSERTEN ÄR INSTÄLLD!

Hovsångare Karl-Magnus Fredriksson, baryton
& Magnus Svensson, piano
. “Songs of Travel”

Hovsångaren Karl-Magnus Fredriksson är en av Sveriges mest älskade operasångare som i en sällsynt kalmarkonsert bjuder på de vackraste sångerna för baryton med musik av bl a Vaughan Williams, Brahms och Ravel med Magnus Svensson vid pianot. 

Barytonen Karl-Magnus Fredriksson är sedan 1999 knuten till Kungliga Operan i Stockholm, där han medverkat i flera framträdande roller, bl.a. som Figaro i Barberaren i Sevilla, Papageno i Trollflöjten, Germont i La Traviata samt titelrollen i Eugen Onegin. Han utnämndes 2004 till hovsångare och mottog 2013 medaljen Litteris et Artibus. Han är också medlem av Kungliga Musikaliska Akademien. Karl-Magnus Fredriksson fick sin utbildning vid Operahögskolan i Stockholm, med Erik Saedén som sin lärare. Han har även studerat för Dietrich-Fischer Dieskau. Idag är Karl-Magnus Fredriksson efterfrågad både som sångare och sångpedagog. Han är även verksam som skulptör, bildkonstnär och tonsättare. Ett 35-tal CD-inspelningar hos kända skivbolag finns i hans diskografi, senast Songs of Life tillsammans med pianisten Mattias Böhm.

Magnus Svensson är en mångsidig musiker med romanskonsten som specialitet. Han har under de senaste säsongerna varit konstnärlig ledare för ”Stockholms Konserthus Romansserie” och framträder där med några av våra främsta svenska världssångare men även internationella storheter. Magnus Svensson studerade piano för professor Stella Tjajkovski och Staffan Scheja, och tog solistdiplom vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm 1998 med skolans hedersjetong som bäste elev. Magnus Svensson har framträtt på de flesta större konsertscenerna i Sverige, men också flitigt framträtt i USA och i flertalet europeiska länder.

PROGRAM

Johannes Brahms (1833 – 1897) Text ur Bibeln – Vier ernste Gesänge

Ture Rangström (1884-1947) Mälarlegender

Maurice Ravel (1875-1937) Don Quichotte á Dulcinée

Paus 

Edward Elgar (1857-1734) Salut d’amour op 12

Ralph Vaughan Williams (1872-1958) Text Robert Louis Stevenson (1850-1894) – Songs of Travel

Biljetter och övrig information: www.kammarmusikforeningenikalmar.se