mail-lm
Onsdag 13 november 2019 kl. 19.00. Gröna salen, Kalmar Slott.

Onsdag 13 november 2019 kl. 19.00. Gröna salen, Kalmar Slott.

Crusellkv_2016_web1

Mellan två världskrig

Crusellkvintetten, blåsarkvintett

Medverkande: Nina Sognell flöjt, Bela Tarrodi oboe, Dan Larsson klarinett, Andreas From fagott och Katarina Andersson valthorn

Den musik som framförs hör till blåskvintettmusikens främsta och mest spelade verk – men alla mycket olika i form och uttryck. Den avslutande Nielsenkvintetten är ett närmast ikoniskt stycke musik fyllt av tonsättarens musikanteri och blåsarglädje och tillkommet några år innan han skrev virtuosa solokonserter för vardera flöjt och klarinett och hade planer på att även skriva konserter för de övriga tre instrumenten i blåsarkvintettfamiljen – något som dessvärre aldrig blev verklighet innan han gick bort 1931.

Under konserten kåserar Peter Danielsson – historiker vid Kalmar Läns Museum – om tiden mellan de båda världskrigen då den musik som spelas tillkom.

Crusellkvintetten är en av Sveriges få professionella blåsarkvintetter och knuten till Östgötamusiken som är namnet på Länsmusiken i Östergötland. Den delar sin arbetstid mellan kvintetten och Östgöta Blåsarsymfoniker. Kvintetten spelar kammarmusik, konserter för ung publik samt för mogen publik. De senaste åren har ensemblens konserter utvecklats med ett mer sceniskt uttryck som i t ex Superhjätarna och i dansföreställningen Hans & Greta.

Program:
P Hindemith – Ur Kleine Kammermusik op 24:2
G Bacewicz – Blåsarkvintett
A Schönberg – Ur Blåsarkvintett op 26
A Zemlinsky – Humoreske
C Nielsen – Ur Blåsarkvintett op 43
J Ibert – Tre korta stycken
D Milhaud – Ur La Cheminée du Roi René
K Weil – Ur Tolvskillingsoperan
C Chaplin – Manchettvisan och Smile

Biljetter och övrig information: www.kammarmusikforeningenikalmar.se

Konserten är en del av Kalmar Musikvecka. Läs broschyren här!