Lördag 9 november 2019 kl 15.00. Restaurang Badholmen.

TRINITY-NUAGES-2018-05-16-165840-Photo-Palli-Kristmundsson-print-300x300
Trinity

Medverkande:
Karl Olandersson – trumpet
Andreas Hellkvist – Hammondorgel (oftast B3)
Ali Djeridi – trummor

I augusti 2018 släppte Trinity sin fjärde skiva ”Nuages” och releasekonserten hölls på Ystads jazzfestival.  Efter 13 år mer än tillsammans har de lyckats behålla spelglädjen, forma ett allt intimare samspel och förfinat sitt koncept med den blandning av amerikanska standards, egna kompositioner och en och annan poplåt som blivit deras signum. Och dessutom släpar de fortfarande oftast med sig en riktig Hammond B3. Det verkar gå hem hos i stort sett alla – gamla som unga, hos vana jazzlyssnare och ovana. Lekfullheten och spontaniteten finns alltid där som ett bärande inslag i framförandet vilket gör att deras musik hela tiden utvecklas organiskt.  Utöver det läggs stor vikt vid själva inramningen – ett väl avvägt program, genomtänkt presentation och även en visuellt estetisk image på scen. Därmed inte sagt att musiken är lika tillrättalagd – den kan skifta från den mest viskande ballad till ursinnigt råsväng och dynamiken är något ger musiken en extra dimension. Med dessa tre uttrycksfulla och lyhörda musiker blir det alltid en upplevelse för både öron och ögon.

www.trinityjazz.se

Jazzspelningarna kostar 200 kr. för medlemmar och 240 kr. för övriga. Förtäring kan beställas senast fredagen före konserten på telefon 0491-129 79.

För information och entrépriser: oskarshamnskammarmusikforening.se