Lördag 5 oktober kl. 15.00. Restaurang Badholmen.

Per Thornberg - Foto Hans-Lave Angviken_web
Per Thornberg kvartett & Vivian Buczek

Medverkande:
Per Thornberg – tenorsaxofon
Vivian Buczek – sång
Carl Mörner Ringström – gitarr
Max Thornberg – kontrabas
Michael Edlund – trummor

Per Thornberg född 1962 i Halmstad, svensk tenorsaxofonist och jazzpedagog. Thornberg gick improvisationspedagoglinjen på Musikhögskolan i Malmö. Han skrev sin första bok 1993, och har sedan dess skrivit 25 häften om improvisation och metodik för blåsare och stråkar.  2014 erhöll han utmärkelsen Årets jazzpedagog som delas ut av Riksförbundet Svensk Jazz och Mary Lou Meese Youth Jazz Fund. Per Thornberg kom ut med CD’n “A Place for You” i slutet av 2018 som består av tonsättningar av dikter av Rainer Maria Rilke samt instrumentala låtar. Musiken är lyrisk, melodisk och bygger mycket på musikernas olika sound och samspel. Skivan fick toppbetyg av Dan Backman (SvD, Orkesterjournalen).
Vivian Buczek är en stjärna inom svensk vokaljazz. Vivian är född i Malmö och utbildad till sångpedagog vid Malmö Musikhögskola. Hon gjorde sin första skivinspelning med musiker tillhörande gräddan av polsk jazz.
Foto: Hans-Lave Angviken
www.perthornberg.se

Jazzspelningarna kostar 200 kr. för medlemmar och 240 kr. för övriga. Förtäring kan beställas senast fredagen före konserten på telefon 0491-129 79.
För information och entrépriser: oskarshamnskammarmusikforening.se