mail-lm
Söndag 23 februari 2020 kl. 15.00. Gränsö slott.

Söndag 23 februari 2020 kl. 15.00. Gränsö slott.

Sagolikt ny presentationJosefine Andersson och Daniel Beskow

Sagolikt – familjekonsert 

Sagolikt är en romansafton som hämtat inspiration från Elsa Beskows underbara sagovärld. I vilken hennes sagor och målningar ligger som en rödtråd genom hela programmet. Genom valet av romanser och pianostycken, högläsning och utställning av 15 fotograferade originalmålningar från Elsa Beskows sagor, så får publiken njuta av en helafton i sagornas förlovade värld.

Den unga svenska mezzosopranen Josefine Andersson studerade 2009-2012 vid Operaakademiet i Köpenhamn. Efter sin examen har hon arbetat i Skandinaviska operahus där hon har sjungit en lång rad ledande roller. Samt deltagit i den prestigefulla operafestivalen i Aix-en-Provences’s sommarakademi. Josefine Andersson har tilldelats många utmärkelser och stipendier, Jenny Lind år 2012 och Remerts talangpris 2013, Kungliga Musik akademien, samt varit finalist i flera stora internationella tävlingar till exempel Stenhammar singing competition 2018, där hon vann ett konsertengagemang till våren 2019.

Daniel Beskow har efter sin debutkonsert i Köpenhamn etablerat sig som en av Skandinaviens mest intressanta och spännande konsertpianister. Han har redan gjort omfattande konsertturnéer i Skandinavien som solist och kammarmusiker Som solist har han uppträtt med flera olika orkestrar runt om i Skandinavien med Mozarts pianokonsert no 13 och Griegs pianokonsert i a-moll. Andra höjdpunkter under 2018/19 kan nämnas “Sagolikt” med Josefine Andersson, mezzosopran, inspirerad av Elsa Beskows sagor samt sceniska versioner av Schuberts Winterreise och Schöne Müllerin med Johannes Held, baritone.