Lördag 21 mars 2020 kl. 15.00. Restaurang Badholmen.

Diokrati – Mattias Ståhl, vibrafon och Georg Riedel, kontrabas

Georg Riedel behöver egentligen ingen närmare presentation, tonsättare som han är till många av Astrid Lindgrens mest älskade sånger. Därtill är han en legendarisk jazzbasist, inte minst genom skivan ”Jazz på svenska” tillsammans med pianisten Jan Johansson. George Riedel är också den tonsättare som har flest kompositioner registrerade hos STIM. Han har även skrivit en del konstmusik, bland annat en opera efter August Strindbergs Hemsöborna för Folkoperan i Stockholm och körmusik, bland annat till texter av Tomas Tranströmer.
Mattias Ståhl är en av landets främsta utövare på sitt instrument, och han har spelat med de flesta svenska jazzmusiker (Per Texas Johansson, Jonas Kullhammar m.fl.) Han har också spelat en del i mer indiepop-sammanhang, ofta tillsammans med artisten Loney Dear.
Musiken de bjuder på är grundad i jazz och visa och Georg har skrivit alltihop. Ungefär hälften av programmet har han komponerat speciellt för denna duo. Improvisation är en viktig beståndsdel, men lyssnarna får också en del uppläst poesi sig till livs. Välkommen att ta del av en ibland stillsam, ibland rörlig men framförallt lekfull resa!

Jazzspelningarna kostar 200 kr. för medlemmar och 240 kr. för övriga. Förtäring kan beställas senast fredagen före konserten på telefon 0491-129 79.

För information och entrépriser: oskarshamnskammarmusikforening.se