Lör. 8 – Tis. 11 februari 2020. Vimmerby, Västervik, Kalmar, Oskarshamn.

itamar

Camerata Nordica. Itamar Zorman, ledare och solist

« My Heritage »

Violinisten Itamar Zorman medverkade i Camerata Nordica under våren 2018. Efter de uppmärksammade och lovordade konserterna är det självklart att åter bjuda in honom som ledare och solist. Inför denna konsertserie har Itamar Zorman valt ett program som speglar hans bakgrund. Bland annat framförs ett stycke av P. Ben-Haim, ”Tre sånger utan ord”, som han också spelat in på skivbolaget BIS.
Itamar Zorman är född i Tel-Aviv 1985 i en familj bestående av hängivna musiker. År 2011 vann han den internationella Tjajkovskijtävligen och har också mottagit utmärkelsen Avery Fisher Career Grant samt utmärkelsen Borletti-Buitoni Trust Awardi. Andra framgångar är förstapriset under 2010 års International Violin Competition i Freiburg och Juilliard Berg Concerto Competition också år 2010.
Som solist har Itamar Zorman framträtt med bland annat American Symphony Orchestra i Carnegie Hall, Het Gelders Orkest i Amsterdams Concertgebouw, Tokyo Symphony i Japans Suntory Hall samt också Jerusalem Symphony, Israel Philharmonic, Haifa Symphony, Polish Radio Chamber Orchestra, Südwestdeutsches Kammerorchester Pforzheim, Philharmonie Baden Baden, St. Petersburg Philharmonic och ryska symfoniorkestern Novaya Rossiya med flera.
Itamar Zorman spelar på en Guarneri Del Jesu från 1734 utlånad från Yehuda Zisapel-samlingen

Program:
F. Mendelssohn – Sinfonia nr 2 i D-dur för stråkorkester