mail-lm
  • Home
  • /emmaboda
  • /Fredag 25 september 2020 kl 19.30. Emmaboda Folkets Hus.
Fredag 25 september 2020 kl 19.30. Emmaboda Folkets Hus.

Fredag 25 september 2020 kl 19.30. Emmaboda Folkets Hus.

Bohuslän Big Band
In company with Kathrine Windfeld

Pianisten och kompositören Kathrine Windfeld, född i Danmark, är omtalad för att vara en av de mest spännande namnen på den skandinaviska jazzscenen just nu. Våren 2020 är hon Artist in Residence vid Vara Konserthus och har fått i uppdrag att komponera helt ny musik till Bohuslän Big Band för turné hösten 2020.

De senaste åren har Windfelds mångsidighet som musiker och personliga spelstil tagit Skandinavien med storm och resulterat i en rad utmärkelser. 2014 startade hon ett eget storband med 15 skickliga musiker från Danmark, Norge, Sverige och Polen. Med storbanddebuten“Aircraft” vann hon ”New Artist of the Year” 2016 på Danish Music Awards, med ytterligare nomineringar som ”Årets kompositör” och ”Årets album”. Hennes album ”Latency” som släpptes 2017 har fått överväldigande positiva recensioner och publicitet i stort antal internationella musikmagasin som The Guardian (UK), Downbeat (USA) och Le Monde (FR) och hyllades som Album Of The Year in Jazz Special Magazine.

I denna produktion får vi möjligheten att möta Kathrine Windfeld och Bohuslän Big Band i en expressiv och färgstark kombination mellan tradition och innovation. Det instrumentala spektrumet rör sig mellan sköra minimalistiska passager med några få instrument till stora orkestrala explosioner med hela storbandet. Skelettet i musiken består av klara följsamma melodier med smak av alternativa klangbilder där något suggestivt finns under ytan.

Se information om biljetter på Emmaboda Live Jazz hemsida.