mail-lm
13 oktober kl. 19. Elaines café, Hultsfred.

13 oktober kl. 19. Elaines café, Hultsfred.

Lisas_webb
Lisas – Lisa Rydberg, fiol och Lisa Långbacka, ackordeon

Lisa Rydberg, fiol och Lisa Långbacka, ackordeon, är två unika röster på den svenska musikscenen. Duon bildades 2011 men hade redan existerat som ett frö i deras tankar en längre tid. De två Lisorna bjuder på musik som nyfiket tänjer på genregränser och deras samspel kännetecknas av lyhördhet och innerlighet, ett gemensamt arrangerande i stunden.

Lisa Rydberg började spela fiol i femårsåldern och har sedan dess delat sin tid mellan klassisk musik och folkmusik. På Kungliga Musikhögskolan blev hon den första någonsin att studera en kombination av dessa båda genrer på Individuell studiegång. Därefter gick hon Diplomutbildningen på barockfiol.

Lisa Långbacka är född i Gamla Uppsala och har vuxit upp i ett hem fyllt av musik. Hon rör sig inom många genrer med sin utgångspunkt i folkmusik. Lisa har medverkat på ett flertal skivinspelningar och turnerat med artister som Tomas Ledin och Höga Kusten Kapellet, Sofia Karlsson och Lena Willemark. Lisa är utbildad vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm och Högskolan för Scen och Musik i Göteborg.

Repertoaren består av, vid sidan av traditionella låtar från framför allt Hälsingland och Dalarna, egna kompositioner som speglar deras musikaliska förankring i folkmusik, barockmusik och tango.